5 januari, 2015

Välkommen till Veilabakkens Kennel

Hej Jag heter Therese Dahlgren och grundade kennel Veilabakken 1999, namnet kommer från min första renrasiga Rottweiler som hette Rottline's Veila. Veila kom ur norska fina linjer från kennel Flatbakken och namnet Veilabakken blev mitt kennel namn. Mina visioner för den kenneln var mentalt trevliga och friska arbetshundar. Tyvärr höll inte mitt avelsmaterial trots upprepade försök, jag importerade flera hundar från Tyskland och Belgien men det var ingen som var tillräckligt bra metalt, eller hade andra brister som gjorde att jag ansåg att jag inte ville avla vidare på dem.

Endast en tik som hette Esther vom Schloss Hexental var en lämplig tik att avla på, trevlig arbetsvillig och frisk hon hade alla bitar på plats, hon gick tom första ggn men andra parningen blev hon dräktig och fick under dräktigheten två epelepsi liknande anfall. Jag valde att ta bort valparna.

Jag brinner för genetik, anatomi och mentalitet. Ett intresse som jag ägnat många timmar åt till olika föreläsningar samt läst massor av litteratur. Älskar att aktivera hundar, har testat drag, spår, sök, bevakning, IPO, rallylydnad och agility, det jag tycker är roligast är lydnad och agility spårar gör jag mest för hundens skull. När jag inte lyckades hitta bra avelsmaterial lade jag ner mina försök, och var hundfri i 2½ år.

År 2011 började jag bli sugen på att skaffa hund igen ville ha en mindre storlek gärna av bulltyp och en hund som kan ligga i soffan och mysa men om lusten faller in gå ut och träna lydnad eller spår och att rasen var pigg och samarbetsvillig. Nosade på Staffordshire Bullterrier och fastnade för den. Men det dröjde ett år till, jag fick nys på en liten Staffetik som sökte foderhem. Jag ringde upp Camilla på Blixtrande Staffar och allt kändes helt rätt. Fortfarande långt ifrån avelsplaner. Med tiden har det växt fram ett intresse att starta en uppfödning av Staffordshire Bullterrier. Mina mål är mentalt sunda hundar , trevliga sällskapshundar som fungerar klanderfritt i vardagen. Därför kommer jag enbart använda friska hundar i avel.

När du köper en valp hos oss kommer vi erbjuda regelbunden kontakt och närvaro, varje söndag har vi en träff med ägare och deras staffar där vi träffas för att träna lydnad, spår, agility eller bara går en promenad tillsammans. Vi tränar också hundarna inför utställning. Det är självklart kul om du som valpköpare kan vara med vid några tillfällen, men absolut inget krav.

Efter ett par år som uppfödare av staffen har jag märkt att de flesta valpspekulanter som letar efter en Staffe söker en lugnare ras. Staffen är en aktiv hund med egenskaper från terriern. Det är en otroligt trevlig hund i rätt händer men är otroligt krävande också. Sanningen är att det inte riktigt fanns en hundras som uppfyllde dessa valpköpares önskemål. Med min Sambo Sebastian Ivergård i täten föll vi då för en helt ny ras som ännu inte är godkänd av SKK. Continental Bulldogg, det är ett fantastiskt komplement till hundägaren som vill ha en ren sällskapshund. De har ett fantastiskt temperament och har en lägre energinivå än en staffe Vi har valt att avla på båda dessa raser då Staffen passar oss aktivitetsmässigt och Bulldoggen är perfekt som sällskap eftersom vi gärna har en lite större flock hundar i vårat liv. En Conitnental bulldogg får inte visa någon som helst aggressivitet mot andra hundar eller människor vilket förenklar för oss med en större flock. Vårat mål är att få fram så rastypiska Staffordshire bullterriers som möjligt utan att behöva tumma på rasens egenskaper där vi då kombinerar vår avel med Continental Bulldogg för de valpköpare som efterfrågar en lite lugnare ras.

Min Sambo och jag har valt att fortsätta med Bullraserna - 2018 fick vi en otrolig möjlighet att få Bullmastiff tiken Hilda in vårt avelsprogram, tack vare generösa uppfödare Chatarina Lönnberg på Limyros kennel. Hilda kommer att få sin första kull på Veilabakken 2019. Hon är helt fantastisk och rasen är relativt ovanlig men otroligt trevlig och trygg.

HILDA

Du får:

Stamtavla - vilket innebär att du får ett bevis på att din valp är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK). (Köper du en Continental Bulldogg från Veilabakken får du stamtavla från schweiziska rasklubben)

SKK:s köpekontrakt enligt Svenska Kennelklubbens rekommendationer.

Id-märkning med chip - vilket hänger ihop med stamtavlan så att du vet att det är just din valp.

Veterinärbesiktningsintyg - aldrig äldre än sju dagar gammalt. På detta kan du läsa om veterinärens kontroll över allt som rör din valps hälsa vid leverans.

Vaccinationsintyg - där det finns angivet vad din valp vaccinerats mot och när det är dags för nästa vaccination.

Avmaskning - Vi anger när din valp avmaskats, med vilket preparat och när det är dags att göras i det nya hemmet.

3 års dolda fel-försäkring - med motkravet att du under denna tid håller din valp fullt försäkrad. Detta för din, vår men inte minst din valps skull. Det kan hända mycket i en hunds liv under tre års tid.

Informationsmapp - där du kan läsa mer om allt som rör din valp, uppfostran, träning, utfodring, sjukdomar mm.

Tillbehör - du får med dig en "snuttefilt" som luktar mamma och syskon, valpfoder som valpen är van vid att äta m.m.

Du får alltid med dig foder och foder rekommendationer.

Veilabakkens Facebookgrupp - En grupp som bara våra valpköpare har tillgång till, där vi stöter och blöter allt som dyker upp i din vardag, glädje som sorg.

Ett härligt gäng valpköpare

Ett härligt gäng valpköpare