HD och ED index januari 2018 på Veilabakken

HD och ED Index 2018 på Veilabakken

HD och ED Index 2018 på Veilabakken

------------------------------------------------
Man vill generellt att hundarna ska ha 100 i index eller mer för att förbättra lederna på hund. Eftersom det är ett rörligt resultat kommer jag inte lägga in det på respektive hund, utan vid respektive parning kommer HD index att delges.

Mr och Miss kullen

Mr och Miss kullen

Noteringar – Mr och Miss kullen

Detta är Veilabakkens första kull, med relativt bra möjligheter för uppföljning bakåt. Både mamman och Pappan kommer ur kullar med 100% fria armbågar och övervägande fria höfter. Det finns någon D och C höft. Men den störta överraskningen är dock Mr Red Dog som ligger på 100 på HD-index trots C/C höfter, skulle detta kunna innebära att han kan gå i avel? Tikar döms enligt uppgift hårdare så Miss Attitude som har HD B/C har sämre än Mr Red Dog. Andra avgörande faktorer kan vara när hunden röntgades så ålder kan påverka indexet, vart man röntgade kan också påverka indexet. Självklart är detta fina resultat.

Kanelbulle Kullen

Kanelbulle Kullen

Noteringar Kanelbulle Kullen

Här är jag fascinerad av att det är så stor variation på 4 kullsyskon som inte har några avkommor. De har en mamma utan någon som helst information då hon är en import. Sugar som också är en tik har B/C höft och Hanen Bun som har C/C höft är även här enligt index ett säkrare kort. Väldigt intressant.

Ceo – kullen

Ceo – kullen

Noteringar Ceo – kullen

Här är ju jätte intressant, eftersom You are The Voice inte är röntgad i Sverige så är hennes resultat inte med. Hon har HD A- ED ua, pappa Goldstaff Checkpoint kommer från en kull med 100% A höfter och 1 med 0/1 på armbågarna av 6 valpar resterande 5 fria armbågar. Varpå den med 0/1 på armbågarna är röntgad i Sverige och därmed påverkar resultatet på denna kullen HD -index. Undrar hur HD index i denna kullen hade sett ut om även de A -höfterna som bor i Norge och armbågarna som röntgats i Norge hade varit med i beräkningen?

Senaste kullen Copycat kullen

Senaste kullen Copycat kullen

---------------------------------
De har bara ett beräknat index då de inte är röntgade än 🙂

Blixtras kull-index

Blixtras kull-index

Stjärnas index

Stjärnas index

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *